Milujete varenie? Alebo trávite veľa času v kuchyni, pretože musíte? Potom neustále hľadáte spôsoby, ako vytvoriť chutné a vizuálne atraktívne jedlo rýchlo a ľahko. Ideálnym pomocníkom v tomto smere je aj tyčový mixér. Je všestranný, pretože ho môžete použiť na prípravu rôznych pokrmov, vrátane omáčok a dresingov.

Tyčový mixér: Ideálny pomocník pre prípravu domácich omáčok a dresingov
(zdroj: unsplash.com)

Ponorný mixér disponuje aj ďalšími plusmi, ako je kompaktnosť a jednoduché používanie. Tieto vlastnosti zákazníci oceňujú aj v prípade iných domácich spotrebičov, ako je napríklad parný generátor.

Pozrime sa však na to, aké dresingy a omáčky dokáže pripraviť tyčový mixér s bohatou paletou príslušenstva za krátky čas s minimom úsilia.

Ponorný mixér ako pomocník pri príprave omáčok a dresingov

Ak chcete do svojho jedálneho lístka pridať viac pestrosti a ochutiť aj naoko obyčajné a nezaujímavé pokrmy, chuť, farbu i vôňu im dodajú omáčky a dresingy. Ponorný mixér vám pomôže vytvoriť chutné zeleninové nátierky, omáčky, nadýchané pestá a svieže dresingy na dochutenie šalátov.

Stačí použiť nádobu na mixovanie, dať do nej všetky ingrediencie a použiť ponornú mixovaciu nohu. Krémový výsledok máte k dispozícii o niekoľko minút bez špliechania a následného čistenia nádoby a kuchynskej dosky. Dostali ste chuť na lahodný dresing či omáčku? Inšpirujte sa našimi jednoduchými receptami.

Jednoduchý cesnakovo-jogurtový dresing

Na prípravu tohto dresingu potrebujete 250 ml gréckeho jogurtu, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 polievkovú lyžicu extra panenského olivového oleja, soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Ak sa chcete na chvíľu presunúť na juh Francúzska, stavte na provensálske bylinky. Tie dodajú dresingu jedinečnú chuť i vôňu.

Postup je jednoduchý. Pomocou šľahacej metly k ponornému mixéru zmiešajte jogurt s olivovým olejom a pridajte ostatné suroviny. Podávajte k zeleninovým šalátom alebo ako dip na zeleninu.

Svieža avokádová omáčka

Ak sa chystáte na grilovačku vonku alebo radi grilujete mäso doma, vyskúšajte túto sviežu krémovú omáčku z avokáda. Na jej prípravu potrebujete zrelé avokádo, šťavu z polovice citróna a na dochutenie koriander, soľ a korenie podľa chuti.

Ako na to? Všetky suroviny dajte do nádoby a zmixujte dohladka pomocou mixovacej nohy k tyčovému mixéru.

Medovo-horčicový dresing

Milujete kombináciu sladkého a slaného? Skombinujte med s horčicou a ďalšími surovinami a podávajte ju so zeleninou alebo hydinovým mäsom. Na prípravu tohto dresingu potrebujete 3 polievkové lyžice medu, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 strúčiky cesnaku a ½ šálky extra panenského olivového oleja. Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.

Aj v tomto prípade sa vám zíde šľahacia metla k ponornému mixéru, ktorá vám pomôže vytvoriť dokonalú konzistenciu dresingu.

Osviežujúci ananásovo-mangový dresing

Ak si radi pochutnávate na exotickejších chutiach na tanieri, potom je pre vás tou správnou voľbou dresing pripravený z manga a avokáda. Na jeho prípravu použite šálku nakrájaného manga, rovnaké množstvo nakrájaného ananásu, 2 polievkové lyžice medu a šťavu z polovice citróna.

Suroviny dajte do nádoby a zmixujte mixovacou nohou. Získate dokonale jemnú konzistenciu dresingu, ktorý sa vynikajúco hodí k šalátom zo zeleniny.

S tyčovým mixérom vytvoríte dokonalé jedlo s minimom času i námahy

Ponorný mixér by nemal chýbať v žiadnej kuchyni. Aj príprava omáčok, dresingov a dipov je vďaka nemu rýchla a jednoduchá. Stačí dať ingrediencie do mixéra a mixovať, alebo šľahať. Konzistenciu si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií. To isté platí aj pre chuť. Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové recepty, ktoré prinesú do prípravy pokrmov závan kreativity a jedinečných kombinácií.

Komerčný článok